Sport

Dárdai Pál távozik a Herthától

rtl.hurtl.hu

2024. május 12. 13:02

Thomas Herrich ügyvezető már a múlt héten közölte a döntést a 48 éves magyar szakemberrel, akinek a szezon végén lejár a szerződése.

Dárdai Pál a szezon után távozik a német másodosztályban szereplő Hertha BSC-től. A magyar edző erről a csapat utolsó hazai mérkőzése után, az 1. FC Kaiserslautern elleni 3-1-es győzelmet követően beszélt a német köztévének – írta a 444.hu.

Dárdai a meccs előtt még csak annyit mondott lehetséges távozásáról, hogy nem akarja kommentálni a témát. Az esetleges döntést pedig a klubvezetésnek kell nyilvánosságra hoznia.

A meccs után viszont azt mondta az ARD-nek: nagyon büszke elvégzett munkájára és stábjára is. A szezonkezdet kaotikus volt, de valahogyan túlélték az idényt, miközben támadófocit játszottak, és stadionjuk is végig tele volt.

Dárdai azt mondta, jövőjéről mindig a csapattal, a klubvezetéssel és a szurkolókkal közösen dönt. Ezúttal az lett a megállapodás, hogy nem folytatja az edzői munkát. Hamarosan hivatalosan is kommunikálják majd a döntést.

Korábbi értesülések szerint Thomas Herrich ügyvezető már a múlt héten közölte a döntést a 48 éves magyar szakemberrel, akinek a szezon végén lejár a szerződése.

Dárdai Pál az elősző idényben harmadik alkalommal vette át a fővárosiak irányítását, de a csapat akkor nem tudta megőrizni élvonalbeli tagságát. A Hertha most, két fordulóval a vége előtt a kilencedik helyen áll a másodosztályban.

Nyitókép: Sören Stache/MTI/EPA/DPA

#Sport#dárdai pál#hertha#edző#bundesliga#labdarúgás

Címlapról ajánljuk