Sport

Nehéz döntés előtt áll Marco Rossi

rtl.hurtl.hu

2024. március 27. 12:45

Dibusz vagy Gulácsi kezdjen az Európa-bajnokságon?

Bár a félidőben még döntetlenre állt  a meccs, végül 2-0-ás győzelmet aratott a magyar labdarúgó-válogatott Koszovó ellen a keddi felkészülési mérkőzésen. Marco Rossi több helyen is változtatott a törökök elleni kezdőcsapatához képest, így kapusposzton is, ahol Gulácsi Péter helyett Dibusz Dénes kapott lehetőséget. A Ferencváros kapusának sok dolga nem volt, a vendégeknek ugyanis nem volt kaput eltaláló lövése.

A nyári Európa-bajnokság kezdőcsapatát illetően Rossinak a kapus kiválasztása okozhatja a legnagyobb fejtörést. A szövetségi kapitány a Koszovó elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón azt mondta, hogy még nem döntött arról, ki állhat majd a vonal előtt az Eb-n, korábban pedig úgy nyilatkozott, hogy minden alkalommal kő-papír-ollóznia kell valakivel a döntéshez.

Korábban Gulácsi volt a válogatott volt állandó első számú kapusa, hosszabb sérülése alatt azonban Dibusz végig nagyszerű teljesítményt nyújtott, így állt elő a dilemma, melynek megoldásáról Rossi azt mondta, csak közvetlenül az Eb előtt fogja meghozni a döntését.

A szurkolók is megosztottak a kérdésben, kivéve talán a Fradi-drukkerek, akik közül sokan határozottan hangot adnak annak a véleményüknek: itt az ideje, hogy Dibusz megkapja az esélyt.

„Ha ilyen év után nem Dénes védene, vicc lenne! Ehhez az Eb-hez annyi köze van Gulácsinak, mint nekem! Rossi, tegyél engem a kapuba akkor ennyi erővel! Veretlenül lehozza a válogatott az évet és a legalapabb játékost veszi ki akkor a csapatból, amikor a lényeg van! Botrányos döntés lenne!” – idézte egyiküket a Futballsport.hu, és számos hasonló véleménnyel lehet találkozni a fradisták fórumain.

Dibusz Dénes mindenesetre igyekezett hűteni a kedélyket: „A kapuskérdés szerintem fel van fújva, túl van lihegve. Van még két hónap, hogy döntés szülessen erről a kérdésről. Mindketten megteszünk mindent annak érdekében, hogy meggyőzzük a kapitányt. Mindkettőnknek jól sikerült a meccse, amin védhetett, ez a legfontosabb. A csapat mindkét mérkőzést megnyerte, ráadásul kapott gól nélkül, úgyhogy mindketten boldogok lehetünk” – mondta az FTC hivatalos oldalán.

A válogatott legközelebb június 4-én, Írország ellen játszik idegenben felkészülési mérkőzést, majd két nappal később Izraelt fogadja a Puskás Arénában.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

 

#Sport#foci#magyar labdarúgó válogatott#marco rossi#foci-eb#dibusz dénes#gulácsi péter#kapus

Címlapról ajánljuk