Sport

Veszélyes módszert találtak a francia huligánok az egymás elleni harcra

rtl.hurtl.hu

2024. március 3. 19:23

Legújabban a szurkolói buszokat dobálják az autópálya felüljárókról Franciaországban, de nemrég halálos késelés is volt.

Megdobáltak nyolc olyan buszt Franciaországban, amelyeken Olympique Marseille-szurkolók utaztak – írja az Apnews.

A támadás hajnali fél kettő körül történt az A47-es autópályán Lyon felé haladva, az egyik felüljáróról kövekkel dobálták meg a buszokat. Néhány marseille-i szurkoló ezután kiszállt és megrongált egy autót, megsebesítve a benne ülő sofőrt.

Nem egyedi az eset ami történt, több ilyen támadás is volt a szezonban. A múlt hónapban a Nice közölte, hogy egy ember megsérült, amikor a szurkolóikat szállító buszt kövekkel dobálták meg a Lyon elleni bajnoki mérkőzés után.

Korábban a Lyon csapatbuszát dobálták meg, amikor a rivális Olympique Marseille stadionjához közeledett, és a csapat korábbi edzője, Fabio Grosso súlyos fejsérülést szenvedett.

A Brest szurkolóit szállító buszokat a Paris Saint-Germain és a Montpellier elleni mérkőzések után vették célba. Ennél is sokkal súlyosabb volt, hogy december elején egy Nantes-szurkolót halálra késeltek a Nice elleni mérkőzés előtt.

Múlt szombaton a Lille huligánjai a Toulouse és a PSG huligánjaival – akik szövetséget kötöttek – verekedtek össze a városközpontban a Toulouse és a Toulouse hazai mérkőzése előtti este.

Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

#Sport#dobálás#busz#franciaország#szurkolók

Címlapról ajánljuk