Sport

Dopping miatt négy évre eltiltották Paul Pogbát, a Juventus játékosát

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 13:09

A Juventus világbajnok francia középpályását, Paul Pogbát doppingbotránya miatt négy évre eltiltották a játéktól. 

Megbukott a doppingteszten Paul Pogba, négyéves eltiltást kapott a Juventus középpályása – írja a BBC Sport.

Mint arról beszámoltunk, az Olasz Doppingellenes Ügynökség nemrég négyéves eltiltást kért a Juventus világbajnok francia középpályásának, Paul Pogbának. A 30 éves francia klasszis az augusztusi Udinese–Juventus mérkőzés után produkált pozitív doppingtesztet, a szervezetében szintetikus tesztoszteront találtak. A doppingellenes szervezet szeptember 12-én függesztette fel a játékost.

A friss döntés értelmében Pogba 2027-ig, 33 éves koráig nem játszhat, ami akár derékba törheti a karrierjét is. A Juventus játékosa úgy véli, hogyha tiltott szer is volt a szervezetében, akkor az véletlenül került oda. A brit közszolgálati csatorna úgy tudja, Pogba fellebbez majd az ítélet ellen.

Paul Labile Pogba világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes guineai származású francia labdarúgó, aki 2012-ben az olasz Juventushoz szerződött és egymást követő négy bajnoki címhez, valamint két kupagyőzelemhez és két Szuperkupa-győzelemhez segítette a torinói csapatot, ebben az időben Európa legtehetségesebb fiatal középpályásai között emlegették. Nyolc éve világrekordnak számító 105 millió euróért igazolt a Manchester Unitedhez, majd 2022 nyarán ingyen visszaigazolt a Juventus csapatához.

Nyitókép: Massimo Pinca / File Photo via Reuters

 

#Sport#Paul Pogba#juventus#futball#dopping#doppingbotrány#eltiltás

Címlapról ajánljuk