Sport

Vizsgálatot kért önmaga ellen az úszóedző, aki üzenetet küldött fiatal tanítványának

rtl.hurtl.hu

2024. február 28. 17:28

Amíg folyik a vizsgálat, Pass Ferenc felfüggesztette az úszószövetségben viselt tisztségeivel összefüggő feladatok ellátását.

Pass Ferenc, a Bajai Úszó Klub korábbi edzője, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökségi tagja az egyesületénél történt, fiatalkorú versenyzőt érintő eset kapcsán vizsgálatot kért önmaga ellen, és annak lezárultáig felfüggesztette a MÚSZ-ban viselt tisztségeivel összefüggő feladatok ellátását – közölte a szövetség.

A MÚSZ elnöke, Wladár Sándor ugyanarra a Papp Gábor ügyvéd által vezetett testületre kívánja bízni az ügy kivizsgálását, amely a korábbi esetekben is eljárt (például Szilágyi Lilána esetében). 

„A magyar úszósportban továbbra is zéró toleranciát alkalmazunk bármilyen gyermekek, fiatalkorúak sérelmére elkövetett cselekménnyel kapcsolatban” – hangsúlyozta Wladár Sándor. „A sportági szakszövetségek között a MÚSZ volt az első, amely 2018-ban meghirdette a gyermekvédelmi programot, amelyhez egy minden részletre kiterjedő szabályzatot alkotott és komoly erőforrásokat rendelt. Állandó szakértővel dolgozunk, akinek köszönhetően garantált az azonnali és megfelelő reagálás, emellett sokat foglalkozunk az oktatással, megelőzéssel is”.

Az elnök hozzátette: a bizottság a lehető leghamarabb megkezdi az eset kivizsgálását, és mint az elmúlt években, ezúttal is a nyilvánosság előtt számol majd be annak eredményéről.

Pass Ferencet a klubja 33 év munkaviszony után menesztette, mert feltehetően olyan üzenetet küldött egy fiatal lánynak, amit nem kellett volna. Az egyelőre nem nyilvános, hogy pontosan hogyan szólt az üzenet. 

Nyitókép: Getty Images

#Sport#pass ferenc#úszás#edző#vizsgálat#magyar úszó szövetség

Címlapról ajánljuk