Sport

A diplomácia után a vízilabda vb-döntőben is összecsaptunk az USA-val, és kikaptunk

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 15:38

Korábban a 2022-es vb-n ugyanez a két csapat játszotta a döntőt Budapesten, akkor az USA nyert.

A magyar válogatott a görögök elleni, ötméteresekkel megnyert elődöntőből jutott a dohai vizes világbajnokság női vízilabdatornájának döntőjébe, ahol az USA-val mérkőzött meg az aranyéremért. Végül 8-7-re győztek az amerikaiak.

A hvg.hu tudósítása szerint meccs első gólját az amerikai Steffens szerezte, ezután még két találatott szerzett az USA. Az első magyar gólra hat percet kellett várni, Garda Krisztina nagy erővel lőtt Johnson kapujába. Ezután a védekezése is javult a magyar csapatnak. A második negyed után 5-4-re vezettek az amerikaiak.

A harmadik negyed első, egyenlítő gólját Gurisatti Gréta szerezte meg két perccel a vége előtt. A negyedik negyed így különösen feszülten kezdődött: az amerikaiak Leimeter Dóra kiállítása után visszaszerezték a vezetést. Ezután még bevágtak két gólt, amit a magyar csapat nem tudott visszahozni a meccs lefújása előtt: két góllal szépítettünk, az egyiket Keszthelyi Rita, a másikat Neszmély Boglárka szerezte.

A tévés közvetítés megszakadt ezen a ponton, nagyjából harminc másodperccel a meccs vége előtt. Amikor visszatért a kép, azt láthattuk, hogy Gurisattit kis híján belefojtották a medencébe, a magyarok pedig ötméterest követelnek. A labdát azonban visszakapták az amerikaiak, akik eltotojázták a maradék időt, így végül egy góllal nyertek.

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

#Sport#vízilabda#vb#döntő#női#usa#magyarország#doha

Címlapról ajánljuk