Sport

Megvédte címét a Kansas City Chiefs, győzött a Super Bowlon

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 6:42

Hosszabbítás után verték a San Francisco 49ers csapatát.

A címvédő Kansas City Chiefs hosszabbításban 25-22-re legyőzte a San Francisco 49ers csapatát a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi nagydöntőjében, a Las Vegasban rendezett 58. Super Bowlon.

 Az NFL-ben ez a kilencedik alkalom, hogy egy klub meg tudta ismételni egy évvel korábbi sikerét, legutóbb 19 éve volt erre példa. 

A Chiefs 1970, 2020 és 2023 után története során negyedszer hódította el a Vince Lombardi-trófeát, négy éve szintén a kaliforniai riválist múlta felül a Super Bowlon, írja az MTI.

Andy Reid vezetőedző és Patrick Mahomes irányító a harmadik diadalával nagyon előretört az örökrangsorban: előbbi utolérte Bill Walsh és Joe Gibbs párosát és csupán a négyszeres bajnok Chuck Noll és a hatszoros győztes Bill Belichick maradt előtte, míg utóbbi Troy Aikmant fogta be, közvetlenül felzárkózva Terry Bradshaw és Joe Montana mögé, egyedül a hét diadalával minden idők legeredményesebb játékosa, Tom Brady-től maradt távol.

A döntő legértékesebb játékosa immár harmadszor Mahomes lett, amivel Montanát érte utol és már csak Brady van előtte öt Super Bowl MVP-címmel.

Nyitókép: Michael Owens/Getty Images

#Sport#super bowl#kansas city chiefs#nfl#san francisco 49ers

Címlapról ajánljuk