Sport

Szoboszlaié lett a 2023-as év egyik legnagyobb átigazolása

rtl.hurtl.hu

2024. január 30. 20:20

2023-ban rekordösszeget költöttek igazolásokra a futballklubok, Szoboszlai Dominik is bekerült a legnagyobb tíz közé.

2023-ban az előző évihez képest majdnem 50 százalékkal többet, összesen 9,63 milliárd dollárt költöttek átigazolásokra a világ futballklubjai, írja a Telex.

A koronavírus-járvány első és második évében ugyan csökkentek az átigazolásokra fordított kiadások, ám tavaly fordult a kocka. 2022-höz képest 48,1 százalékkal nőtt az erre fordított összeg, ami 2 milliárd dollárral haladja meg a korábbi, 2019-es rekordot – áll a FIFA közleményében.

A legtöbbet, 2,96 milliárd dollárt az angol klubok költötték, őket követi Szaúd-Arábia, ami most először került be az öt legtöbbet költő ország közé: tavaly 970 milliót költöttek új játékosokra. A lap szerint a 2023-as év 74 836 határokon átívelő átigazolással minden idők legforgalmasabbja volt. Mint írják, az átigazolási toplista élén Jude Bellingham áll, aki a Borussia Dortmundtól a Real Madridhoz szerződött 103 millió euróért.

Szoboszlai Dominik, aki Lipcséből Liverpoolba ment, 70 millió eurós átigazolási díjával a tízes lista kilencedik helyét szerezte meg. 

Kiemelkedő teljesítmény a világsztárok között, egyenes ágon kiharcolt részvétel a jövő évi foci-Európa-bajnokságon a válogatott kapitányaként – Szoboszlai Dominik sikert sikerre halmozott 2023-ban. A magyar középpályás az apja által kijelölt úton jutott el a focivilág csúcsára, mindössze 22 évesen, a hazai rajongók pedig évtizedek után végre a legjobbak között szurkolhatnak egy magyar sztárnak.


Nyitókép: Hegedüs Róbert / RTL

 

#Sport#szoboszlai dominik#liverpool#lipcse#átigazolás#Toplista#fifa

Címlapról ajánljuk