Sport

Újabb izraeli focistát rúgtak ki Törökországban, mert kiállt a túszok mellett

rtl.hurtl.hu

2024. január 18. 20:27

Hiába mondta azt a játékos, hogy azt akarja, legyen vége a háborúnak, ez a török hatóságokat nem érdekelte.

Egy újabb első osztályú török focicsapat, a Basaksehir csütörtökön bejelentette, hogy megválik izraeli játékosától, Eden Karzevtől, miután a Hamász által a Gázai övezetben fogva tartott túszok szabadon bocsátását követelte a közösségi médiában – írja az AP.

Karzevet kihallgatta a rendőrség is, a bejegyzésében egyébként a túszok fogságban töltött 100 napjára utalt, majd egy „BringThemHomeNow” hashtaggel zárta azt le. A Basaksehir ezután indított fegyelmi vizsgálatot, arra hivatkozva, hogy tette ellentétes volt „országuk érzékenységével”.

Pár napja egy másik izraeli labdarúgót letartóztattak Törökországban, Sagiv Jehezkel a Trabzonspor elleni egyenlítő gólja után mutatta a bekötött kezét a kamerába, amin a „100 nap – 7.10” felirat szerepelt és egy Dávid-csillag. A focistát letartóztatták, majd a tárgyalásáig szabadon engedték. Az antalyai ügyészség a focistát gyűlöletre való nyilvános uszítással vádolja.

A két játékos cselekedetét Izrael gázai offenzívájának támogatásának tekintették, annak ellenére, hogy mind Jehezkel, mind Karzev azt mondta, hogy üzeneteikkel a háború befejezésére kívántak felszólítani.

Törökországban ellenzik Izrael gázai akcióit. Recep Tayyip Erdogan török elnök a népirtás határát súroló cselekedetekkel vádolta Izraelt, miközben a Hamászt felszabadításért küzdő csoportnak nevezte.

Jehezkel fogva tartása eközben komoly felháborodást váltott ki Izraelben.

Nyitókép: Twitter

#Sport#eden karzev#izrael#basaksehir#foci#kirúgás

Címlapról ajánljuk