Sport

Szeméttelepre vittek egy múzeumnyi sportrelikviát Kaposváron

rtl.hurtl.hu

2023. december 21. 19:13

A sportmúzeum már évek óta zárva volt, úgy tudni, bérleti díjat sem fizettek a helyiségekért.

Szeméttelepre került a Somogyi Sportmúzeum relikviáinak nagy része – írja a Sonline.

A portál azt írja, volt kollégájuk, Jutasi Róbert harminc éve határozta el, hogy méltó emléket állít azoknak a sportembereknek a megyéből, akik már életükben legendákká váltak. 1993-ban kezdte gyűjteni az érmeket, serlegeket, trófeákat, mezeket és más relikviákat, három évvel később pedig megnyílt a Somogyi Sportmúzeum, ami azonban már évek óta nem látogatható.

A legfontosabb tárgyak a Kaposvár Arénába kerültek, de a múzeum eredeti otthona előtt hétfőn és kedden egy kisteherautó jelent meg. Úgy tudni, teljesen kipakolták a termeket és a padlást, ahol iratok, oklevelek, átvételi elismervények, régi sportújságok voltak, a rakomány pedig a szeméttelepen végezte. A portál munkatársa még meg tudott menteni két hatalmas porcelánvázát, Németh Kornél motocross-versenyző 1988-ban szerzett relikviáit – azok is kidobásra voltak ítélve.

Az egyik lakó azt mondta, már régen nem fizettek bérleti díjat a múzeum helyiségeiért. Jutasi Róbert azt mondta, a tárgyak nagy része úgy volt ott, hogy bármikor visszakérheti azokat a jogos tulajdonosuk.

Nyitókép: Wikimedia Commons / Zerind

#Sport#kaposvár#múzeum#szeméttelep

Címlapról ajánljuk