Sport

A FIFA kizárta a Honvédot az átigazolásokból

rtl.hurtl.hu

2023. december 12. 19:00

Számos probléma akad a budapesti csapat háza táján.

Három átigazolási időszakig terjedő kizárással sújtották a labdarúgó NB II-ben szereplő Budapest Honvédot, közölte a Sportallal a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség. Egészen pontosan azt írták: „megerősítjük, hogy a Vitarendezési Bizottság (Dispute Resolution Chamber) 2023. október 30-án hozott döntése értelmében a klubot kizárjuk az új játékosok – akár hazai, akár nemzetközi – regisztrálásából

egészen addig, amíg az esedékes összeget ki nem fizetik az érintettnek. Az eltiltás maximális időtartama legfeljebb három teljes és egymást követő regisztrációs időszakra terjed ki.

A lap azt is felidézi, hogy évek óta jelentős gondokkal küzd a Budapest Honvéd, például felelőtlen gazdálkodással, aránytalan fizetésekkel, menesztett szakemberekkel, és állítólagos milliárdos tartozásokkal.

A hírek szerint van olyan, korábban rendszeresen szóhoz jutó, de érdemlegeset nem nyújtó labdarúgó, aki 170 000 euróval lett gazdagabb azzal, hogy bírósághoz fordult. Akad ugyanakkor olyan, ma már Magyarországtól messze járó légiós is, aki még nem kapta meg a szerinte neki járó tetemes összeget, írják.

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

#Sport#fifa#honvéd#budapest#futball#kizárás#átigazolás

Címlapról ajánljuk