Sport

Hatalmas(s) siker Valtteri Bottas aktnaptárja, hiába morgott rá az anyukája

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. december 1. 18:05

Valtteri Bottas világhírű finn Forma-1-es autóversenyző 150 ezer dollárt gyűjtött össze jótékony célra az őt hátulról, meztelenül bemutató naptárral.

Valtteri Bottas csütörtökön közölte a jó hírt Twitteren: sikerrel zárult jótékonysági akciója, amit az idei „movember” apropójából indított. A férfiegészségre veszélyes prosztata- és hererákra figyelmeztető movember lényege, hogy a résztvevők egy hónapig nem borotválkoznak, így növesztve bajuszt.

Bottas-nak eleve szép bajsza van ezért ő ennél többet is tett: gyűjtést rendezett valamint kiadott egy aktnaptárat, amelynek lapjain ő látható anyaszült meztelenül, hátulról. (A naptárat a nevével és a segg – ass – szóval űzött szójáték, a "Bottass" ihlette.) Az adományokból és az utolsó darabig elfogyott naptárból összesen 150 ezer dollár körüli összeg folyt be jótékony célra, prosztatarákkal kapcsolatos kutatások támogatására.


A naptár ötlete egyébként onnan jött, hogy tavaly megosztott magáról egy fotót, ami Aspenben készült és amin meztelenül lubickol egy patakban. A fotó hatalmas sikernek örvendett, olyannyira, hogy egy gyors jótékonysági akció keretében ötezer dollárt sikerült összegyűjteni a belőle készült nyomatok eladásából. Innen egyenes út vezetett a 2024-es Bottass naptárban látható sorozatig.


A naptár megjelenése előtti időszak nem volt egyszerű Bottas számára, legfőképp azért, mert meg kellett győznie arról anyukáját, hogy jó ötlet a fiáról készült meztelen fotókat közzétenni, írja a motorsport.com.

Ez meg micsoda? Biztos vagy benne, hogy ezt akarod csinálni?

– kérdezte tőle kissé neheztelve az édesanyja, amikor meglátta az első fotókat.

Amikor Bottas elmagyarázta, hogy milyen jótékony célt szolgál pucér fenekének mutogatása, édesanyja azért beletörődött a helyzetbe.

#Sport#forma-1#valtteri bottas#autóversenyző#akt#movember#jótékonyság#prosztatarák#egészség#család

Címlapról ajánljuk