Sport

Visszatér Hosszú Katinka, Párizsban a hatodik olimpiáján is elindulna

rtl.hurtl.hu

2023. november 27. 8:01

A 200 és a 400 vegyes áll hozzá a legközelebb, így a szülés után ezekben van a legnagyobb esélye a kijutásra.

Folytatja úszókarrierjét Hosszú Katinka, aki a szülés után azzal a céllal állt neki újra edzeni, hogy 2024 nyarán Párizsban a hatodik olimpiáján is ott legyen – írta az Index

A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és 15-szörös Európa-bajnok sportoló várhatóan jövő április–májusban tér vissza, hogy megküzdjön az ötkarikás részvételért. Az esetleges kijutásról azt mondta: „Szuper lenne, mindent megteszek érte. A Nemzetközi Úszószövetség versenynaptára a mérvadó, márciustól júniusig lesz több lehetőség is a kvalifikációra. Vagyis messze nem az országos bajnokság az egyetlen opció”. Azt is elárulta, hogy elsősorban a 200 és a 400 vegyes áll hozzá a legközelebb, így ezekben van a legnagyobb esélye a kijutásra.

Milák Kristófról szólva úgy fogalmazott, hogy szerinte az úszó elképesztő eredményeket ért el, és támogatni kell őt abban, amit szeretne. „Ha úszni akar, és újra ilyen eredményeket, akkor abban kell mellette állni, ha más elképzelése van, akkor pedig abban, hiszen hálásak vagyunk neki, amiért magyar színekben érte el ezeket a fantasztikus sikereket” – mondta Hosszú Katinka.

Saját pályafutása során egyébként a londoni olimpia után került hasonló helyzetbe. „Szerintem minden élsportoló életében vannak nehéz időszakok, nekem ez valóban London után volt, amikor erősen elgondolkodtam, hogy kell-e nekem még úsznom” – fogalmazott.

Nyitókép: Kovács Tamás/MTI

#Sport#hosszú katinka#úszás#párizs

Címlapról ajánljuk