Sport

Mi történhetett? Váratlanul szakított az Európa-bajnok magyar kenupáros

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 21. 15:06

Nem versenyez együtt tovább a Bragato Giada, Nagy Bianka világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok kenupáros.

A jövőben nem együtt versenyeznek a Bragato Giada, Nagy Bianka világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok kenupáros tagjai, írja az MTI.

A duó először 2017-ben ült össze, majd egy szünet után 2021 óta evezett együtt, az előző három szezonban sok sikert aratott a világversenyeken.

A kettőnk személyisége közti különbség miatt sajnos nem működött tovább a dolog

mondta a Borsod Online-nak a 24 éves Bragato Giada.

„Tagadhatatlan, hogy remek eredményeink voltak, idén jó lett volna túlszárnyalni az előző évet, de sajnos nem sikerült, ám mindennek megvolt az oka. Véget ért a kapcsolat, mindketten már az előttünk lévő feladatokra koncentrálunk.” Bragato Giada elárulta, hogy új párja Benkucs Kíra, a Merkapt-Mekler László SE 18 éves kenusa.

A tiszaújvárosi Bragato és a szegedi Nagy idén két kvótát szerzett Magyarországnak a jövő évi, párizsi olimpiára. Az indulási jogok sorsa a jövő évi válogatókon dől majd el. Bragato a Borsod Online-nak azt mondta: egyesben és párosban is indul majd a versenyeken.

Nyitókép: Bragato Giada (balra) és Nagy Bianka mutatják bronzérmüket a női kenu párosok 500 méteres döntőjének eredményhirdetésén, a krakkói Európa Játékok keretében zajló Európa-bajnokságon, a kryspinowi pályán, 2023. június 22-én – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

#Sport#család#kenu#szakítás#nagy bianka#bragato giada

Címlapról ajánljuk