Sport

Döntetlen az elképesztő meccs vége, kint van az Eb-n a fociválogatott

rtl.hurtl.hu

2023. november 16. 19:11

Utolsó utáni percben esett bolgár öngóllal lett 2-2 a Bulgária-Magyarország Eb-selejtező, így a magyar válogatott már biztos résztvevő a 2024-es labdarúgó Európa bajnokságon.

Már úgy tűnt, hogy meg sem rendezik a Bulgária-Magyarország Eb-selejtezőt, végül több hetes huzavona után Szófiában, zárt kapuk mögött megrendezték a mérkőzést. Ami az előzményekhez hasonlóan meglehetősen őrültre sikerült: volt benne három kiállítás (két bolgár, egy magyar), amiből egyet visszavont a bíró, így némi emberelőny után 10-10 emberrel játszottunk.

A magyar válogatott gyorsan a 10. percben megszerezte a vezetést Ádám Martin fejesével, de a bolgárok a 24. percben kiegyenlítettek, majd a 78. percben egy 11-essel megszerezték a vezetést is. (Amúgy összesen 3 kapura lövésük volt a meccsen.) A magyar csapat elkeseredetten, de eredménytelenül támadott, míg végül a meccs utolsó megmozdulásán, a hat perces hosszabbítás után 15 másodperccel elvégzett szabadrúgás után egy bolgár öngóllal kiegyenlített. A középkezdést már el sem kellett végezni, az eredmény 2-2, ami azt jelenti, hogy Magyarország az utolsó, Montenegró elleni meccs eredményétől függetlenül kijutott a jövő évi Európa bajnokságra.

A 11 mérkőzés óta veretlen nemzeti csapat a döntetlennel hét pontra növelte előnyét a harmadik Montenegróval szemben, de csoportelsősége még nem dőlt, mert a szabadnapos szerbek két ponttal vannak lemaradva.

A magyarok vasárnap 15 órától éppen a montenegrói válogatottat fogadják a Puskás Arénában a selejtezőcsoport utolsó fordulójában.

Döntetlen az elképesztő meccs vége, kint vagyunk az Eb-n
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Eb-selejtezők, G csoport, 9. forduló:

Bulgária-Magyarország 2-2 (1-1)

Szófia, Vaszil Levszki Nemzeti Stadion, zárt kapus, v.: Daniel Stefanski (lengyel)
gólszerzők: Delev (24.), Deszpodov (79., 11-esből), illetve Ádám (10.), Petkov (97., öngól)
piros lap: Antov (37.), illetve Kerkez (57.)
sárga lap: Antov (8., 37.), Atanaszov (81.), Kolev (86.), illetve Botka (42.), Kerkez (44., 57.)

Bulgária:
Naumov - Popov, Petkov, Antov, Nedjalkov - Krasztev, Csocsev (Atanaszov, 43.), Grujev - Deszpodov (Ruszev, 83.), Mincsev (Kolev, 72.), Delev (Ivanov, 83.)

Magyarország:
Dibusz - Botka (Kalmár, 82.), Lang, Szalai A. - Nego (Gazdag, 82.), Nagy Á., Styles, Kerkez - Csoboth (Nagy Zs., 59.), Szoboszlai - Ádám (Németh A., 74.)

I. félidő:

10. perc: Szoboszlai jobb oldali szabadrúgása után Ádám a bolgár kapust és a védőjét megelőzve 3 méterről a kapu bal oldalába fejelt (0-1).
24. perc: Deszpodov viharzott el a jobb oldalon, középre gurított, majd az érkező Delev megigazította a labdát, aztán 14 méterről a bal felső sarokba lőtt (1-1).
37. perc: Antov a félpályánál felrúgta Ádámot, amiért megkapta második sárga és az ezzel járó piros lapját.

II. félidő:

57. perc: Kerkez a bolgár 16-oson belül nyújtott lábbal becsúszott, de Petkovot találta el, így a bíró őt is kiállította második sárga lappal.
78-79. perc: Deszpodov két magyar játékost is kicselezett, majd a büntetőterületen belül Szalai szabálytalankodott vele szemben. A 11-est a sértett a bal felső sarokba rúgta (2-1).
97. perc: Szoboszlai előre ívelt szabadrúgását Petkov a kapusát megelőzve a bal felső sarokba fejelt (2-2).

A lefújás után a válogatott a kezdőkörben ünnepelt egyenpolót viselve, majd a tiszteletjegyes szurkolókkal elénekelte a Himnuszt.

Az Eb csoportsorsolását december 2-án tartják Hamburgban.

Nyitókép: A magyar csapat tagjai ünnepelnek a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzés után a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. MTI/Illyés Tibor

#Sport#foci#futball#válogatott#Európa bajnokság

Címlapról ajánljuk