Sport

Petárdáztak a focimeccsen, tizenegyen megsérültek

rtl.hurtl.hu

2023. november 12. 7:35

Félbe kellett szakítani az Augsburg–Hoffenheim mérkőzést a Bundesligában, mert a szurkolók petárdázni kezdtek a vendégszektorban. 11 néző megsérült, köztük egy 12 és 17 éves lány. 

 

Az 55. percben félbeszakadt az Augsburg–Hoffenheim mérkőzés a Bundesligában, miután szurkolók petárdáztak a vendégszektorban, ami miatt tizenegyen megsérültek – írja a német Bild alapján a Telex.

„Soha életemben nem hallottam még ilyen éles csattanást stadionban, ezért megállítottam a játékot” – mondta a játékvezető a szombati találkozón. A mentők azonnal a vendégszektorhoz siettek, és ellátták a Hoffenheim drukkereit. A német lap szerint

11 néző megsérült, köztük egy 12 és 17 éves lány is.

Ellátásra elsősorban a sokkoló hanghatás miatt volt szükség, a rendőrség két szurkolót letartóztatott. A játékvezető hét perc kényszerszünet után adott engedélyt a játék folytatásra, valamint leszögezte: ha még egy petárda eldördül, véget vet a meccsnek. Alexander Rosen, a vendégcsapat sportigazgatója katasztrofálisnak nevezte a történteket, szerinte ilyesminek nincs helye sem futballstadionban, sem máshol. A találkozó egyébként 1:1-es döntetlennel zárult.  

Nyitókép: Harry Langer via Getty Images

 

#Sport#bundesliga#focimeccs#petárda

Címlapról ajánljuk