Sport

Kirúgták a holland focistát, amiért kiállt a palesztinokért

rtl.hurtl.hu

2023. október 27. 18:19

Felfüggesztették, majd felbontották egy holland focista szerződését, miután palesztinbarátnak minősített bejegyzést posztolt a közösségi médiában.

Október 17-én felfüggesztette, pénteken pedig szerződést bontott Anwar El Ghazivel, az Aston Villa és az Everton korábbi szélsőjével a Mainz labdarúgócsapata, miután a német klub elfogadhatatlannak minősítette az izraeli-gázai konfliktusról írt palesztinbarát bejegyzését – írja a BBC.

A játékos az izraeli-gázai konfliktusról tett közzé egy bejegyzést a közösségi médiában, amit később letörölt. A Bundesliga-klub először felfüggesztette, majd arra kérte a 28 éves játékost, hogy kérjen bocsánatot a posztért. A holland focista azonban úgy reagált, hogy kiáll a béke és az emberiség mellett, és nemzetiségtől függetlenül elítéli minden ártatlan civil megölését Palesztinában és Izraelben.

A BBC úgy tudja, a klubhoz szeptember végén, ingyenes átigazolással érkezett játékost pénteken arról tájékoztatták, hogy megválnak tőle. A német munkajog szerint ehhez a munkáltatónak 14 nap áll rendelkezésére attól a naptól számítva, amikor tudomást szerzett a súlyos kötelességszegésről, ám ha a határidőt elmulasztja, akkor a teljes egészében ki kell fizetnie a szerződést.  

Nyitókép: Alex Grimm / Getty Images

 

#Sport#bundesliga#focista#kirúgás#palesztinbarát#poszt

Címlapról ajánljuk