Sport

Küzdelmes volt a vége, de egy góllal nyert a magyar válogatott Szerbia ellen

rtl.hurtl.hu

2023. október 14. 22:51

A továbbjutás szempontjából nagyon fontos győzelmet aratott a magyar labdarúgó válogatott Szerbia ellen a Puskás Ferenc Stadionban. 

Magyarország 2-1-re legyőzte Szerbiát labdarúgó EB-selejtezőn a Puskás Ferenc Stadionban, így 13 ponttal vezeti a csoportját három ponttal megelőzve az egy meccsel többet játszó szerbeket. 

Ha a válogatott kedden Litvániában is begyűjti a három pontot, akkor kijut a jövő évi németországi Európa-bajnokságra.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Varga Barnabás találatával 21 perc után szerzett vezetést, majd Strahinja Pavlovic fejesével a 33. percben egyenlítettek a vendégek, akik nem örülhettek sokáig, mert egy perccel később Sallai Roland bombagóljával ismét a hazaiaknál volt az előny. A második félidő is élvezetes futballt hozott, de gólt nem, így a magyarok három ponttal elhúztak a második szerbektől és öttel a harmadik montenegróiaktól.

Az immár kilenc mérkőzés óta veretlen nemzeti együttes a mostani sikernek köszönhetően kedden Kaunasban már úgy lép pályára, hogy ha legyőzi Litvániát, akkor bebiztosítja sorozatban harmadik Eb-részvételét és az 1986-os világbajnokság óta először egyenes ágon, pótselejtező nélkül jut ki egy világversenyre.

A csoport állása:

  1. MAGYARORSZÁG 5  4  1  -   9- 2 13 pont
  2. Szerbia      6  3  1  2  10- 6 10 pont
  3. Montenegró   5  2  2  1   5- 5  8 pont
  4. Litvánia     6  1  2  3   6-10  5 pont
  5. Bulgária     6  -  2  4   3-10  2 pont

Nyitókép: Kovács Tamás/MTI

#Sport#labdarúgás#foci#eb-selejtező

Címlapról ajánljuk