Sport

Több mint egy évszázad után tér vissza egy sportág az olimpiára

rtl.hurtl.hu

2023. október 10. 15:53

A Los Angeles-i játékok szervezői öt sportággal bővítenék a játékokat.

Több mint egy évszázad után visszatérhet a krikett az olimpiára – írja a Sky News. A Los Angeles-i játékok szervezői a baseball/softball, a flag football, a lacrosse és a squash olimpiai jelenlétét is támogatják.

A Sky News szerint az olimpiai játékokon eddig egyetlen krikettmérkőzést játszottak, 1900-ban a britek a franciákat győzték le. 2028-ban viszont férfi és női T20-as versenyt is tartanak Los Angelesben.

A Nemzetközi Krikett Tanács két évvel ezelőtt döntötte el, hogy pályázik az olimpiai jelenlétre. A szervezet elnöke üdvözölte a szervezők döntését, arra azonban még a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is rá kell bólintania jövő keddi mumbai-i ülésén.

A Los Angeles-i játékok szervezőbizottságának elnöke szerint az új sportágak új sportolókat hoznak az olimpiára, sokszínű szurkolótábort vonzanak és kiterjesztik az olimpia jelenlétét a digitális terekben.

A squash először jelenhet meg olimpián, ahogy a flag football, az amerikai foci non-kontakt változata is. Baseball-mérkőzést a tokiói olimpián rendeztek, a jövő évi párizsi játékok programjából viszont kimarad. A lacrosse pedig 1948 után tér vissza.

#Sport#olimpia#los angeles#krikett#baseball#squash

Címlapról ajánljuk