Sport

Homofób dalokat énekeltek, eltiltást kaptak a francia PSG focicsapatának játékosai

rtl.hurtl.hu

2023. október 6. 19:13

Homofób dalok is felcsendültek a nézőtérről a PSG meccsén szeptemberben. A győzelem hevében pedig a játékosok is éneklésbe kezdek a szurkolókkal, négy labdarúgó eltiltást kapott a melegellenes szólamok skandálásért. 

Melegellenes dalokat énekelt négy labdarúgó a Paris Saint-Germain-Marseille (PSG) meccsén, mindannyian egy mérkőzésre szóló eltiltást kaptak – írja a 24.hu.

Az ügy előzménye, hogy a Paris Saint-Germain még 4-0-s győzelmet aratott hazai pályán egyik legnagyobb riválisa, az Olympique Marseille ellen még szeptember végén. Az érintett játékosok – Randal Kolo Muani, Ousmane Dembele, Achraf Hakimi és Layvin Kurzawa – közösen kezdtek éneklésbe a szurkolókkal, akik homofób dalokat is skandáltak. A focisták elnézést kértek viselkedésük miatt, amit azzal magyaráztak, hogy a győzelem hevében megfeledkeztek arról, pontosan mit is dalolnak.

„Őszintén bánjuk, hogy olyan szavakat használtunk, amelyeket nem lett volna szabad és bocsánatot kérünk ezért. A jövőben mindent elkövetünk, hogy viselkedésünk példaértékű legyen” – áll a négy labdarúgó közleményében. A klub szerint túlzás a szektorbezárás, illetve hogy büntetésből mind a négy játékost eltiltották egy meccs erejéig, ám fellebbezést nem nyújtott be a döntés ellen a PSG.

Nyitókép: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency via Getty Images

 

#Sport#psg#labdarúgás#eltiltás#homofóbia#melegellenes#dalok

Címlapról ajánljuk