Sport

„Michael nem tud reszketni!” – Schumacher állapotával viccelődött élő adásban egy F1-szakértő

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 26. 19:40

Később kénytelen volt bocsánatot kérni, és megmagyarázni, hogy ügyetlen volt. 

Kénytelen volt bocsánatot kérni egy Forma-1-szakértő, miután élő adásban mondott egy rendkívül érzéketlen vicces Michael Schumacher állapotáról. 

Schumacher nevét a Japán Nagydíj utáni beszélgetés során vette elő Antonio Lobato szakértő a spanyol tévében – írja a Sun

A megjegyzés gyorsan elterjedt az interneten, és óriási felháborodást váltott ki a rajongók körében azzal, hogy gúnyt űzött a legenda egészségi állapotából. 

Egy kolléga a tévében azt mondta: „reszkethet Adrian Newey (a Red Bull technikai főnöke), mert jön Antonio Lobato”, mire Lobato úgy reagált:

reszkessen Michael! Illetve ne Michael, mert ő nem tud reszketni. 

A szakértő a vicc után tovább nevetgélt a kollégáival. A rajongók követelték, hogy Lobato kérjen bocsánatot Schumacher családjától, néhányan pedig a kirúgását is követelték. 

Azóta Lobato egy bocsánatkérő videóval jelentkezett az X-en.

Az ötperces videóban elmagyarázta, hogy hibát követett el, de mindenféle rossz szándék nélkül. „A puszta ügyetlenség, a bénaság hibája volt, hogy nem tudtam helyesen kifejezni magam. Talán a túl sok órán át tartó ébrenlét, a madridi jetlag vagy valami más miatt. Ez nem mentség. Túl messzire mentem és olyan kifejezést használtam, ami nem jó, nem pontos, nem szép.”

Nem akartam viccet csinálni. Nem akartam viccet csinálni Michael Schumacherből, nem. Azt hiszem, mindenki, aki ismer engem és tudja, milyen vagyok, pontosan tudja, hogy soha nem viccelődnék ilyesmivel. Soha, de most ügyetlen voltam

Lobato mindenkitől bocsánatot kért, akit megsértett. 


Schumacher, akit sokan a Forma-1 történetének legnagyobb pilótájának tartanak, közel egy évtizeddel ezelőtti, életét megváltoztató síbalesete óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt.

A hétszeres Forma-1-es bajnok 2013-ban szenvedett síbalesetet fiával, Mickkel a francia Alpokban található Méribel feletti lejtőkön.

Nyitókép: Clive Mason/Getty Images

#Sport#michael schumacher#forma1#forma-1#autóversenyzés

Címlapról ajánljuk