Sport

Ifjabb Lisztes Krisztián a Bundesligába igazol

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 6. 8:28

Újabb magyar játékos kerül európai topligába.

Ifj. Lisztes Krisztián jelenlegi klubja, a Ferencváros kedden közölte: a 18 éves támadó 2024 nyarán csatlakozik a tavaly Európa-liga-győztes együtteshez, az Eintracht Frankfurthoz.

A Bundesligában jelenleg tizedik Frankfurt egyszeres német bajnok, ötszörös Német Kupa-győztes, valamint kétszeres UEFA-kupa-/Európa-liga-első. Timmo Hardung sportigazgató a frankfurtiak honlapján elmondta, hogy a tinédzser szerződése 2029-ig szól.

Örülünk, hogy csapatunknál üdvözölhetjük őt jövő nyáron, mert intenzitást, dinamikát és gólveszélyt hozhat az Eintrachtba

– mondta Hardung.

Lisztes édesapja, a 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián három időszakban (1993-1996, 2008, 2011-2012) szerepelt a Ferencvárosban. A csapattal kétszeres bajnok és kupagyőztes volt, és tagja volt 1995-ös BL-csapatnak. Ő is légióskodott Németországban, megfordult a VfB Stuttgartnál, a Werder Bremennél, a Borussia Mönchengladbachnál és a Hansa Rostocknál is.

Nyitókép: A ferencvárosi Lisztes Krisztián ünnepel, miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. május 6-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Sport#lisztes krisztián#bundesliga#Eintracht Frankfurt#igazolás

Címlapról ajánljuk