Sport

Új edzője lesz a Fradinak, Dejan Sztankonvics veszi át a csapat irányítását

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 4. 15:23

Máté Csaba távozik.

Új edzője lesz a Fradinak, távozik Máté Csaba, írja a futballcsapat közleménye. Azt közölték: „Férfi labdarúgó csapatunk a feröeri Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-búcsút követően Máté Csaba irányításával mindhárom párharcát sikerrel vette és bejutott a Konferencia Liga csoportkörébe”. De nemcsak a három párharcot nyerte meg vezetésével a csapat: az elmúlt 10 meccsből 9-et megnyertek, összesen 39 gólt rúgva.

„A csapat irányítását a napokban a 45. születésnapját ünneplő korábbi szerb válogatott labdarúgó, az olasz Interrel BL-győztes Dejan Sztankovics veszi át. A szakember évekig dolgozott a belgrádi Crvena zvezda, majd azt követően legutóbb a Sampdoria edzőjeként”.

Az FTC köszöni Máté Csabának, hogy az egyik legnehezebb időszakban sietett a klub segítségére és vezette az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörébe a csapatot.

Arról azonban nem szól a rövid közlemény, hogy Máté Csaba marad-e a csapatnál, ha igen, milyen pozícióban.

Már hetek óta pletykálják egyébként, hogy Sztankovics ül az FTC kispadjára, de hivatalos megerősítés egész mostanáig nem volt.

Sztankovics játékosként 44-szeres szerb válogatott, 1994-től a Crvena zvezda, majd 1998 és 2004 között az olasz Lazio, ezután 2013-as visszavonulásáig az Inter csapatában focizott. Edzőként három évig a Crvena zvezdát, az elmúlt szezonban pedig a Sampdoriát irányított, a csapat azonban kiesett az olasz első osztályból.

Nyitókép: Simone Arveda / Getty Images

#Sport#fradi#ferencváros#edző#futball#váltás

Címlapról ajánljuk