Sport

Vécsei Bálint Japánba, Iniesta egykori csapatához igazol

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 2. 13:05

Vécsei korábban a Budapest Honvéd, az olasz Bologna FC és US Lecce, a svájci FC Lugano, illetve legutóbb a Ferencváros játékosa volt.

Vécsei Bálint 12-szeres válogatott labdarúgó a japán élvonalbeli Vissel Kobe csapatához igazolt, írja az MTI.

Már nagyon várom, hogy új csapatom mezét viselhessem. Minden tőlem telhetőt megteszek a bajnokság megnyerése érdekében, hogy együtt állhassunk a csúcson!

– nyilatkozta új klubja honlapján a 30 éves középpályás.

Vécsei korábban a Budapest Honvéd, az olasz Bologna FC és US Lecce, a svájci FC Lugano, illetve legutóbb a Ferencváros játékosa volt. A bajnokságot négyszer, a Magyar Kupát egyszer nyerte meg, 160 NB I-es mérkőzésen 13 gólt szerzett, a válogatottban 12 találkozón kétszer volt eredményes.

Az 1966-ban alapított Vissel Kobe legismertebb játékosa a 2018-ban igazolt világbajnok spanyol Andrés Iniesta volt, de ő idén elhagyta a klubot. A japán Szuperliga 1997-es létrehozása óta a Vissel Kobe legjobb eredménye a 2021-es bronzérem, illetve a Császár Kupa 2019-es megnyerése volt. Jelenleg, 25 forduló után a tabella második helyén áll a csapat, egy ponttal lemaradva a listavezető Jokohama Marinos mögött.

Nyitókép: Vécsei Bálint és a bolgár Filip Krasztev a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Sport#vécsei bálint#vissel kobe#japán#élvonal#igazolás

Címlapról ajánljuk