Sport

Dagad a csókbotrány: már éhségsztrájkolnak is a csókot lopó szövetségi elnök miatt

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 28. 14:05

Luis Rubiales anyja szerint szó sincs arról, hogy a fia erőszakoskodott volna Hermosóval. Éhségsztrájkba kezd.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy a vb-győztes spanyol válogatott egyik játékosát, Jenni Hermosót szájon csókolta a spanyol labdarúgószövetség elnöke, Luis Rubiales.

Hát, igen, nem élveztem

– nyilatkozta az eset után Hermoso.

Egy ideig úgy volt, hogy Rubiales lemond az elnöki pozícióról, de aztán bejelentette, hogy marad. „Nem mondok le, nem mondok le, nem érdemlem meg ezt a hajtóvadászatot” – közölte Rubiales a pénteki rendkívüli közgyűlésen. Az elnök szerint hadjárat indult ellene a közösségi médiában.

Akárhogy is, a botrányba keveredett elnök édesanyja, Angeles Bejar hétfőn bezárkózott egy templomba, és éhségsztrájkba kezdett, mert szerinte a fiával embertelenül bánnak, közölte a Reuters. Az asszony azt mondta, addig nem fog enni, amíg „le nem állítják azt az embertelen vadászatot, amit a fia ellen folytatnak, és amit semmi esetre sem érdemel”.

Bejar szerint szó sincs arról, hogy a fia erőszakoskodott volna Hermosóval, szerinte mindkét fél beleegyezett a csókba, ez a képekből is látszik. A szájon csókolt játékos egyébként azt nyilatkozta az eset után napokkal, hogy nem egyezett bele a csókba, és agresszió áldozatává vált.

Éhségsztárjkba kezd a világbajnok játékost szájon csókoló spanyol szövetségi elnök édesanyja
Fotó: Jennifer Hermoso megcsókolja a vb trófeát Fotó: Daniela Porcelli/ISI Photos/Getty Images

Rubiales ezzel szemben azt állítja, hogy csak vigasztalni próbálta Hermosót, amiért Mary Earps, az új-zélandi kapus hárította a tizenegyesét.

Spontán csók volt. Kölcsönös, euforikus, és konszenzuson alapult

– fogalmazott a spanyol futballszövetség elnöke.

Egyébként nem ez volt az első eset, hogy Rubiales botrányba keveredett, korábban azzal vádolták, hogy lekicsinylően beszélt a spanyol csapatról, valamint arról is érkeztek hírek, hogy a szövetség pénzén orgiákat rendezett.

Nyitókép: Rubiales Alexia Putellast öleli és csókolja a díjátadón – Fotó: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

#Sport#jenni hermoso#luis rubiales#csók#spanyol#szövetség#elnök#angeles bejar#éhségsztrájk

Címlapról ajánljuk