Sport

Atlétikai vb: újabb halasztás, már a stadionban is késve kezdődnek a versenyek

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 19. 10:42

A vihar miatt egy órával elhalasztották a budapesti atlétikai világbajnokság szombat délelőtti programját a Nemzeti Atlétikai Központban.

Egy órával elhalasztották a budapesti atlétikai világbajnokság szombat délelőtti programját a Nemzeti Atlétikai Központban a fővárosra lecsapó vihar miatt – mondta el MTI-nek Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója. A Nemzeti Atlétikai Központban 10.30-kor a férfi súlylökés selejtezője kezdődött volna, Tóth Balázzsal.

Egy órával korábban Németh Balázs még azt mondta az MTI-nek, hogy a Nemzeti Atlétikai Központ programját nem érinti a vihar, közölve, hogy „a kapukat megnyitottuk és folyamatosan engedik be a nézőket a lelátóra”. A halasztán bejelentésekor elmondta, hogy „délelőtt 10 óráig mintegy 2500-an léptek be, ők fedett, száraz helyen vannak”, és hozzátette:

Bízunk benne, hogy a zivataroknak a leghevesebb része elvonult, csendes eső még várható, de az Atlétikai Központban nem ázik meg senki.

A Budapestre szombaton lecsapó vihar miatt korábban már két órával elhalasztották a budapesti atlétikai világbajnokság első számát, a férfi 20 kilométeres gyaloglást.  Németh Balász közölte, hogy a villámlásveszély miatt volt szükség a gyaloglóverseny halasztására. A szervezők tájékoztatása szerint a szombaton 8:50-re kiírt verseny 10:50-kor rajtol majd a Hősök teréről.

Nyitókép: A vb érmei a Hősök terén a férfi 20 kilométeres gyaloglás rajta előtt a budapesti atlétikai világbajnokságon 2023. augusztus 19-énFotó: MTI/Derencsényi István

#Sport#atlétikai vb#halasztás#eső#vihar#villámlás#Nemzeti Atlétikai Központ

Címlapról ajánljuk