Sport

Nem bírt volna el a soproni rendőrség egy NB III-as meccsel, ezért inkább halasztottak

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 18. 15:33

Túl sok lett volna a rendőröknek egy meccs és a nemzeti ünnep.

A Haladás VSE szombatra tervezett NB III-as soproni mérkőzését a Soproni Rendőrkapitányság kérésére a Caola SC Sopron házigazda csapata elhalasztotta – közölte a szombathelyi csapat.

A Nyugat.hu szerint a harmadosztályú meccs azért jelentett megoldhatatlan feladatot a soproni rendőrök számára, mert a vendégekkel mentek volna a Haladás ultrái is, akik uszkve 500-as keltek volna útra. Ennek magyarázata, hogy az utóbbi időben a „nagy Hali” , az NB II-ben játszó Haladás labdarúgócsapat szurkolóinak egy része átpártolt a „kis Halihoz”, a Haladás VSE tavaly óta az NB III-ban szereplő csapatához.

A rendőröknek a szurkolók stadionba vonulása okozott volna problémát, mivel Sopronban több rendezvény is lesz a hétvégén augusztus 20. alkalmából, ezekre az eseményekre is kell rendőr.

A halasztásba mindkét csapat beleegyezett, annak ellenére, hogy ez senkinek sem jó, mivel így jóval kevesebb szurkoló fogja látni a mérkőzést.

Nyitókép: Nézők a lelátón a Haladás Sportkomplexum avatóünnepségén Szombathelyen 2017. november 8-án. Fotó: MTI/Varga György.

#Sport#Haladás#haladás vse#sopron#rendőrség#szurkolók

Címlapról ajánljuk