Sport

Szaúd-Arábiába igazolt Neymar is

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 15. 19:40

Legalább találkozhat Cristiano Ronaldóval az itteni ligában. Meg sok pénzt is kap.

Bejelentette Neymar szerződtetését kedden a szaúdi bajnokságban szereplő al-Hilal labdarúgócsapata. Bár az arab klub nem hozta nyilvánosságra az átigazolás részleteit, sajtóértesülések szerint kilencvenmillió euró körüli összegért szerezte meg a brazil válogatott csatárt a Paris Saint-Germaintől.

A 31 éves Neymarért pályafutása során így már 369 milliót fizettek a klubváltásai során, ez pedig új csúcs a sportágban, az eddigi rekorder a belga Romelu Lukaku volt.

Az olimpiai bajnok játékos 2017 óta futballozott a francia fővárosban, ahová a Barcelonától igazolt világrekordot jelentő 222 millió euróért. A PSG színeiben 173 mérkőzésen 118-szor volt eredményes, a csapattal többek között öt bajnoki cím részese volt és 2020-ban döntőig jutott a Bajnokok Ligájában. A legrangosabb európai kupasorozatban még a Barcelona színeiben ért a csúcsra, de karrierje kezdetén a Santos együttesével a dél-amerikai Libertadores Kupát is a magasba emelhette.

A nyári átigazolási szezonban számos futballsztár szerződött a szaúdi bajnokság csapataihoz, így Cristiano Ronaldo után többek között Sadio Mané, Karim Benzema, Fabinho, Jordan Henderson, Rijad Mahrez és Roberto Firmino is.

Nyitókép: MTI / EPA / Majama Kimimasz

#Sport#neymar#igazolás#szaúd-arábia#futball

Címlapról ajánljuk