Sport

Hazatértek, de már gyerekkori álmuk megvalósítására készülnek a világbajnok vízilabda-válogatott játékosai

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 1. 6:17

Párizsban is fel akarnak állni a dobogó tetejére.

Több száz szurkoló, korábbi legendás játékosok és sportvezetők fogadták hétfőn este a Duna Arénában a hazatérő férfi vízilabda-válogatottat, amely két napja világbajnoki címet szerzett Fukuokában.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Madaras Norbert azt mondta:

egyértelműen egyedülálló, hogy mindenhol mi vagyunk a legjobbak: U16-ban, U18-ban, U20-ban és felnőttben is mi vagyunk a világbajnokok.

Varga Zsolt szövetségi kapitány az MTI-nek azt mondta, sok dolgon kell dolgozniuk tovább, vannak emberi kapcsolatok, amelyek nagyon meghatározzák azt, hogy a csapat hogyan működik nehéz helyzetekben.

A döntő pillanat mindenképpen a spanyolok 7-4-es vezetése volt, de talpon maradtunk és óriási lendülettel mentünk előre, és a végére odaérkeztünk, hogy meg tudtuk fordítani a mérkőzést

– elevenítette fel.

Jansik Szilárd csapatkapitány elmondta:

Lehet, hogy nálunk vannak a legjobb játékosok, de háttérbe tudtuk szorítani az egyéni érdekeket, és nem jöttek elő azok az egyénieskedések, amik talán a korábbi világversenyeken megvoltak.

Hozzátette, hogy a válogatott már az utolsó sípszót követően elhatározta, hogy nem állnak meg, Párizsban is fel szeretnének állni a dobogó tetejére az Eiffel-torony előtt, ezzel megvalósítva gyermekkori álmukat.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

#Sport#vízilabda#világbajnok#fukuoka#világbajnokság#olimpia#párizs 2024

Címlapról ajánljuk