Sport

Kleinherne: „Nem ismerek női Neymart. Nem ismerek olyan női játékost, aki két-három percig a földön marad”

rtl.hurtl.hu

2023. július 25. 12:10

A német női válogatott labdarúgója erőset mondott, cserébe kritikacunamit kapott a nyakába.

Sophia Kleinherne a német női válogatott futballistája a Merkur szerint higgadtan reagált arra, hogy Brazíliában sokan szívükre vették egyik megszólalását.

„Nem számítottam arra, hogy ez a kijelentés vírusként terjed majd Brazíliában. Főleg, hogy nem Neymart kritizálta. Mindenki, aki ismer engem, tudja, hogy így értettem. De kiállok a kijelentés mellett, és nem kell igazolnom vagy bocsánatot kérnem érte” – mondta a 23 éves játékos a németországi Wyongban, a vb-negyeddöntőben.

Az Eintracht Frankfurt védője korábban a Playboy című férfimagazin német kiadásában nyilatkozott annak apropóján, hogy egy felmérés szerint miért lehetnek jelenleg népszerűbbek a német női labdarúgók, mint férfi kollégáik. Kleinherne ezt többek között azzal magyarázta, hogy a női labdarúgók megközelíthetőbbek, és „őszinte futballal” inspirálják a szurkolókat. 

Nem ismerek női Neymart. Nem ismerek például olyan női játékost, aki két-három percig a földön marad

 – folytatta.

A megjegyzés nagy port kavart Brazíliában, ahol Neymart bálványként tisztelik a szurkolók. 

Ott mindenki tudja, hogy Neymar mit testesít meg, így a brazil kommentek egy kicsit mások

 - mondta Kleinherne a közösségi médiás kritikacunamiról. „De elég jól sikerül elhatárolódnom ezektől a kommentektől, főleg, hogy teljesen a világbajnokságra koncentrálok” – zárta le a polémiát. 


Nyitókép: Sebastian Widmann / Getty Images


 

#Sport#női futball#neymar#brazília#labdarúgás

Címlapról ajánljuk