Sport

Nem engedték be a Gyulai István Memorial atlétikai versenyre az Eurosport újságíróját

rtl.hurtl.hu

2023. július 24. 11:48

A sportággal kiemelten foglalkozó csatorna egyetlen újságírót akkreditált volna, de a szervezők ezt is elutasították arra hivatkozva, hogy megnövekedett a nemzetközi érdeklődés, és kevés a hely. Szerintük egy cikkük verhette ki a biztosítékot a szervezőknél.

Nem engedték be Szabó Gábort, az Eurosport főszerkesztőjét a Gyulai István Memorial atlétikaversenyre – derült ki a csatorna honlapjára feltöltött videóból. 

Azt írták, a megnövekedett nemzetközi érdeklődés és a helyhiány miatt nem mehettem, de ezt nem vettem komolyan 

– fogalmazott, azt is megjegyezve, hogy szerinte az egyik cikkük verhette ki a biztosítékot. 


„Amikor visszautasították az akkreditációs kérelmemet, akkor benne volt a levélben, hogy szívesen ajánlják az M4 Sport közvetítését” – mondta Szabó Gábor, aki 27 éve közvetít atlétikát, az általa vezetett csatorna pedig rendszeresen közvetíti a sportág versenyeit. „Nem annyira tréfás azért ez, még ha el is röhögcsélünk rajta” – tette hozzá. 

A főszerkesztő szerint azért is érthetetlen a szervezők lépése, mert még mindig olyan rossz az atlétika sajtója, hogy örülni kellene, ha valaki beszél róla, vagy foglalkozik vele. 

„Ha valakinek az akkreditációját visszautasítják, akkor annak a médiumnak a nézőit veszik semmibe” – mondta Szabó Gábor, aki a tiltás miatt nem tudott a sportolókkal beszélni, interjúzni, azaz nem tudta végezni a munkáját, és nem tudott készülni a nemsokára esedékes budapesti atlétikai világbajnokságra sem. 

Az újságírók nem lovak, hogy kapjanak egy kockacukrot, hogy jól van újságírókám, jót írtál, és jöhetsz a versenyünkre. Mi oda dolgozni mennénk

– fogalmazott. 

Az rtl.hu megkérdezte a Gyulai István Memorial szervezőit is, ha kapunk választ, frissítjük a cikkünket.  

Nyitókép: Rekortán Youtube-oldala

#Sport#eurosport#újságíró#média#gyulai istván memorial#atlétika

Címlapról ajánljuk