Sport

„Magának kereste a bajt” – nyilatkozta a magyar teniszező, aki megünnepelte, hogy az ellenfele feladta a játékot

rtl.hurtl.hu

2023. július 19. 13:35

Nem értette, miért csinál ebből ekkora ügyet.

Tóth Amarissa Kiara szerint első fordulós ellenfele, a kínai Csang Suaj „magát készítette ki” a Budapesten zajló, 250 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású salakpályán női tenisztornán, amelyen az első szett hajrájában feladta kettejük keddi mérkőzését. A világranglistán 28., második helyen kiemelt ázsiai játékos könnyek között hagyta el a pályát. A teniszpályán szokatlan viselkedésről korábban ebben a cikkben írtunk. 

Hogy mi történt?

Az első szettben 5:5-nél, 15-15-ös állásnál a bíró – a vonalbíróra hallgatva – Tothnak adott meg egy labdát. A felvétel alapján feltehetően tévesen. A kínai kiakadt, reklamált, de hiába, a pontot a magyar játékos kapta.

Úgy gondolom, hogy ő magát készítette ki. Nem értettem, hogy miért csinált ebből ekkora balhét, hogy a bíró döntését felül akarta bírálni. Nem értem, hogy miért nem fogadta el, de hát magának kereste a bajt

– nyilatkozott a Kossuth Rádiónak Tóth Amarissa Kiara.    

Siklós Erik, a torna kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, a versenynek semmi köze a történtekhez, a versenyigazgatónak nincs semmilyen jogosítványa, beleszólása ebben helyzetben.

Ezer ilyen eset történik a világon. Ebben a helyzetben a székbíró a főszereplő, aki megítélte a pontot

– nyilatkozott. Hozzátette: amikor Tóth Amarissa eltaposta a labda nyomát, a kínai csapatból többen bekiabáltak neki, tiszteletlennek nevezték, Csang Suaj pedig egy nézővel is összeveszett. Siklós Erik megjegyezte: miután a kínai teniszező elvesztette a játékot, már a pályáról lejövet szólt az edzőjének, hogy nem folytatja.

Tóth Amarissa az ukrán Katerina Baindllal találkozik a 16 között.

Nyitókép: Facebook

#Sport#tóth kiara#tenisz#feladás#vonal#eltaposta#ellenfél#felad

Címlapról ajánljuk