Sport

Sötétedés miatt félbeszakadt Fucsovics mérkőzése Wimbledonban

rtl.hurtl.hu

2023. július 7. 6:15

Pénteken fog folytatódni Fucsovics Márton meccse Marcos Giron ellen, mert a bíró sötétedés miatt felfüggesztette a mérkőzést.

Fucsovics Márton második fordulós mérkőzése sötétedés miatt félbeszakadt csütörtökön a wimbledoni teniszbajnokságon.

A világranglista 67. helyezettje viszontagságos meccset vívott a nyitókörben a 28. helyen kiemelt holland Tallon Griekspoorral, mivel az esőzések miatt két napig tartott a 6:4, 6:2, 6:4-re megnyert mérkőzés. Ennélfogva nem volt pihenőnap a számára, és csütörtökön már ismét pályára szólították az amerikai Marcos Giron ellen.

A 31 éves magyar eddig egyszer találkozott az ATP-rangsor 65. helyén álló riválissal, akit két sima szettben megvert tavaly Miamiban.

A második összecsapás nyitószettje egy-egy brék és Fucsovics – elsőre ijesztőnek tűnő – elcsúszása után rövidítésbe torkollott, melyben a 29 éves amerikai csak két pontot tudott hozni. A folytatásban a nyíregyházi sportoló 2:1-nél vette el Giron adogatását, majd rutinosan végigvitte előnyét, kiszerválta a játszmát, és 1 óra 37 perc elteltével már csak egy szettre volt a továbbjutástól.

A harmadik felvonásban Fucsovics rögtön brékelt, ám 3:2-nél egy küzdelmes gémben elbukta az adogatását. Ekkor az ő szemszögéből már 8-0 volt a kettős hibák aránya, és az addigi 13 bréklabdából csak hármat tudott értékesíteni. A sok hiba megbosszulta magát, és a kaliforniai ellenfél szépített. Ekkor a játékvezető bejelentette, hogy sötétedés miatt felfüggeszti a mérkőzést, amely pénteken 7:6 (7-2), 6:3, 4:6-os állásról folytatódik.

Fucsovics hatodszor főtáblás a füves pályás Grand Slam-tornán, eddigi legjobbja a 2021-es negyeddöntős szereplés volt.

Nyitókép: Fucsovics Márton az amerikai Marcos Giron ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyes versenyének második fordulójában 2023. július 6-án. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall.

#Sport#fucsovics márton#marcos giron#wimbledon#tenisz#sötétedés#felfüggesztés

Címlapról ajánljuk