Sport

Szoboszlai tizenegymillió forintos pénzbüntetést kapott

rtl.hurtl.hu

2023. június 15. 16:56

A sztárfocista az RB Leipzig tábora előtt ünnepelt egy görögtűzzel a kezében a kupadöntő után.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) csütörtöki döntése szerint 30 ezer eurós pénzbüntetést kell fizetnie Szoboszlai Dominiknak, a Német Kupa-győztes RB Leipzig magyar válogatott középpályásának, aki pirotechnikai eszközzel a kezében ünnepelte június 3-án csapata címvédését a berlini kupadöntő után.

A DFB azért bírságolta meg a 22 éves futballistát, mert a finálé lefújását követő ünneplés közben görögtüzet tartott a magasba a lipcsei tábor előtt.

Szoboszlai a Leipzig második gólját szerezte az Eintracht Frankfurt ellen 2-0-ra megnyert döntőben.

A válogatott középpályást a dpa német hírügynökség információi szerint a csapata is megbüntette.

Sajtóhírek szerint az elmúlt hónapokban egyre élénkebb érdeklődést mutat a játékos leigazolása iránt az angol Premier League-ben legutóbb negyedik és így Bajnokok Ligája-résztvevő Newcastle United. Szoboszlainak 2026-ig van érvényes szerződése Lipcsében, egy záradék értelmében pedig 70 millió euró a kivásárlási ára, ezt július közepéig lehet érvényesíteni.

A magyar focista a világ legdrágább játékosai között van.

Nyitókép: Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután csapata 2-0-ra győzött a labdarúgó Német Kupa döntőjében játszott RB Leipzig-Eintracht Frankfurt mérkőzésen Berlinben 2023. június 3-án. Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan.

#Sport#RB Leipzig#szoboszlai dominik#pirotechnika#német kupa#döntő#fáklya

Címlapról ajánljuk