Sport

A triplázó Manchester City nyerte a Bajnokok Ligáját

rtl.hurtl.hu

2023. június 11. 6:55

Josep Guardiola ezzel az első vezetőedző lett, aki két csapattal is triplázni tudott egy szezonon belül

A Manchester City nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022/23-as kiírását, mivel szombaton az isztambuli fináléban 1-0-ra legyőzte az Internazionale együttesét. A trófeát először elhódító angol együttes a 68. percben a spanyol Rodri hajszálpontos lövésével szerzett vezetést, minimális előnyét pedig a lefújásig megőrizte.

Győzelmével a City lett a nyolcadik klub, ami triplázni tudott, azaz egy szezonban megnyerte a Bajnokok Ligáját, valamint hazája bajnokságát és kupáját.  Bayern Münchennek és az FC Barcelonának már kétszer is összejött az a bravúr, rajtuk kívül még a skót Celtic Glasgow, az egyaránt holland Ajax Amsterdam és PSV Eindhoven, az angol Manchester United és éppen a most legyőzött olasz Internazionale volt képes ilyen kimagasló szezont produkálni.

Josep Guardiola ezzel az első vezetőedző lett, aki két csapattal is triplázni tudott egy szezonon belül, ugyanis az angol bajnok és FA Kupa-győztes Manchester City előtt a 2008/09-es idényben a Barcelonával is megnyerte hazája bajnokságát és kupasorozatát a BL mellett.

Erling Haaland, a labdarúgó Bajnokok Ligája-győztes Manchester City norvég csatára 12 góljával lett a 2022/23-as sorozat legeredményesebb játékosa.

Nyitókép: Josep Guardiola, a bajnok Manchester City spanyol vezetőedzője megcsókolja a trófeát a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében játszott Manchester City-Internazionale mérkőzést követő eredményhirdetésen az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban 2023. június 10-én. Fotó: MTI/AP/Francisco Seco

 

#Sport#bajnokok ligája#manchester city#labdarúgás#foci#futball

Címlapról ajánljuk