Sport

A rendőrség elégedett, a lehető legnagyobb rendben zajlott le az Európa-liga-döntő Budapesten

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 1. 11:32

A rendőrség nem kommentálta, hogy a Sevilla szurkolói elpusztították a Liszt Ferenc teret.

A Zsaru Magazin/Police.hu csütörtök délelőtt kiadott közleménye szerint „az esemény jelentőségéhez méltó módon, nagy erőkkel biztosította a rendőrség az UEFA Európa-liga döntőjét”.

A rendőrségi híradásból kiderül, hogy nemcsak a Puskás Ferenc Stadionban, de az oda vezető útvonalakon, a szurkolói zónákban és a környékükön is minden rendben volt. Sőt, délután, a Hősök terén

a Készenléti Rendőrség Zenekara spontán előadással kedveskedett az egybegyűlteknek.

Ezzel szemben Soproni Tamás, Terézváros polgármestere a Facebookon azt írta, hogy az „EL-döntőre érkező szurkolók egyszerűen elpusztították” a Liszt Ferenc teret.

Az a 4000 tő virág, amit a kertészeti egyetem diákjainak tervei alapján a napokban ültettünk el, halott. Törött üvegek, hányás, szemét mindenhol, vannak ágyások, amelyek egyszerűen eltűntek a taposás következtében

– fogalmazott a polgármester, aki sérelmezte, hogy az önkormányzat nem kapott tájékoztatást a szurkolók gyülekezőhelyéről vagy a terelés útvonaláról.

Soproni Tamás friss, csütörtök délelőtti posztja szerint a köztisztasági cég dolgozói rengeteg szemetet szedtek össze a lakókkal, vendéglátósokkal közösen. Hétfő reggel „minden járdát lemostak, a padokat, kukákat fertőtlenítették, a matricákat, firkákat eltávolították, és a fákat is megtisztították a vizelettől, ürüléktől”.


Egyébként a Zsaru Magazin/Police.hu csütörtök délelőtt kiadott közleménye szerint három esetben kellett a rendőröknek intézkedni:

  • a meccs előtt a XIV., Egressy úton verekedtek össze többen 14 óra körül, hárman megsérültek, egy spanyol és egy svéd állampolgárt kórházba vittek, hét lengyel állampolgárt előállítottak,
  • éjjel 1 órakor a VII. kerületben, a Thököly úton garázdaság miatt intézkedtek egy olasz állampolgárral szemben,
  • éjjel 1 óra 15 perc körül az V. kerületben egy autóban több pirotechnikai eszközt találtak a rendőrök, egy lengyel állampolgárt szabálysértés miatt állítottak elő.

Nyitókép: Soproni Tamás / Facebook

#Sport#európa liga#döntő#budapest#sevilla#AS Roma#rendőrség

Címlapról ajánljuk