Sport

Soproni Tamás: A Sevilla szurkolói elpusztították a Liszt Ferenc teret

rtl.hurtl.hu

2023. május 31. 19:01

A Liszt Ferenc teret ellepték az Európa-liga döntőjére érkező szurkolók és széttapostak mindent.

„A Liszt Ferenc tér elesett. Az EL-döntőre érkező szurkolók egyszerűen elpusztították. Az a 4000 tő virág, amit a kertészeti egyetem diákjainak tervei alapján a napokban ültettünk el, halott. Törött üvegek, hányás, szemét mindenhol, vannak ágyások, amelyek egyszerűen eltűntek a taposás következtében” – írta Soproni Tamás Terézváros polgármestere a Facebookon.


Soproni a posztban azt nehezményezte, hogy a szervezők nem kérték a segítségüket, nem fordultak hozzájuk azzal, hogy megerősített rendészeti vagy köztisztasági állományt biztosítsanak ezen a napon és nem kaptak tájékoztatást a szurkolók gyülekezőhelyéről vagy a terelés útvonaláról sem. „Gondolom, a rendőrséggel és a fővárossal legalább egyeztettek, de egyértelmű, hogy a szervezők nem jártak el körültekintően” – írta.

A polgármester szerint a károkat minél hamarabb helyrehozzák, de a számlát be fogják nyújtani a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek.

A teret szétbarmoló – a mezek alapján spanyol – szurkolók az Európa-liga döntőjére érkeztek, ami szerda este lesz a Puskás Arénában, a Sevilla a Roma csapatával játszik.

Nyitókép: A Sevilla szurkolói a Liszt Ferenc téren. Fotó: Soproni Tamás/Facebook.

#Sport#Liszt Ferenc tér#budapest#európa liga#döntő#pusztítás#virágok#terézváros#Soproni Tamás

Címlapról ajánljuk