Sport

11 sárga lap után büntetőkkel verte a Sevilla a Rómát Budapesten

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 1. 7:10

A Sevilla ezzel hetedszer nyerte el az Európa-liga kupáját, az AS Roma a tizenegyespárbaj végén 4-1-re maradt alul.

A Sevilla 1-1-es döntetlent követően 11-esekkel felülmúlta az AS Romát a labdarúgó Európa-liga szerdai döntőjében, amelyet a Puskás Arénában rendeztek, írja az MTI.

A 35. percben az olaszok szereztek vezetést Paulo Dybala találatával, majd a spanyolok Gianluca Mancini öngóljával egyenlítettek az 55. percben. Bár a hátralévő időben mindkét csapatnak voltak lehetőségei, azok kimaradtak, a hosszabbítás pedig már jóval óvatosabb játékot hozott, így a nyögvenyelős, sok sárgalappal, ápolással tördelt meccs végén a 11-esek döntöttek. A budapesti fináléban az idegek csatáját végül a Sevilla nyerte 4-1-re.

11 sárga lap után büntetőkkel verte a Sevilla a Rómát Budapesten
Karim Rekik (balra), a spanyol és Nicola Zalewski, az olasz csapat játékosa küzdenek a labdáért – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Az andalúziai együttes hetedik döntőjét játszotta a második számú európai kupasorozatban és valamennyit megnyerte, míg a rómaiak mestere, José Mourinho hatodik európai kupadöntőjében először maradt alul.

Európa-liga, döntő

Sevilla (spanyol) - AS Roma (olasz): 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) 11-esekkel 4-1
Puskás Aréna, 61 476 néző
Gólszerzők: Mancini (55., öngól), Dybala (35.)
Sárga lap: Rakitic (65.), Lamela (109.), Jordan (121., pályán kívül), Montiel (124.), Ocampos (130.), illetve Matic (21.), Pellegrini (45.), Mancini (48.), Cristante (65.), Zeki Celik (74.), Zalewski (105.)

A meccs, illetve a meccset megelőző délután azért nem múlt el balhé nélkül: volt komolyabb verekedés, a Sevilla szurkolói pedig teljesen elpusztították a Liszt Ferenc teret

Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

#Sport#európa liga#budapest#sevilla#AS Roma

Címlapról ajánljuk