Sport

Eldőlt, hová igazol Lionel Messi

rtl.hurtl.hu

2023. május 9. 13:43

Az AFP hírügynökség már tényként tálalta a megállapodást. 

Az argentin szupersztár, Lionel Messi a következő szezonban Szaúd-Arábiában játszik majd egy „hatalmas” megállapodás részeként – közölte kedden az AFP-vel a labdarúgó tárgyalásaira rálátó forrás. Az egyezségről tényként beszéltek, de állítólag még nem tárgyaltak át mindent. 

Azt egyelőre nem árulták el, hogy pontosan melyik klubba igazol majd a játékos.

Korábban viszont már kiszivárgott, hogy az al-Hilal évi 500 millió eurós fizetést ajánlott.

A hírügynökség megkereste a Paris Saint-Germaint (PSG), a párizsi klub pedig csak annyit közölt, hogy Messi szerződése június 30-ig érvényes a klubbal. Egy másik forrás ezt azzal egészítette ki, hogyha a klub szeretett volna hosszabbítani az argentin játékossal, akkor azt már megtették volna. 

A 35 éves vb-győztes focistát a múlt héten felfüggesztette a katari tulajdonú PSG, mert engedély nélkül utazott Szaúd-Arábiaba, ahol turisztikai nagykövetként dolgozik.

Lionel Messi néhány hónappal azután érkezhet az olajban gazdag királyságba, hogy Cristiano Ronaldo csatlakozott a szaúdi profi liga klubjához, az Al Nassarhoz. Ronaldo 2025 júniusáig kötött megállapodást több mint 400 millió euró (439 millió dollár) értékben, így a Forbes szerint ő lett a világ legjobban fizetett sportolója.

Mindkét ügyletet az Állami Befektetési Alapból fedeznék, amely a világ egyik legnagyobb, több mint 620 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező alapja. 

„A tárgyalások nem tartottak annyi ideig, mint Ronaldóval. Már ismerjük a receptet a világklasszis játékosok szerződtetéséhez” – fogalmazott az AFP forrása.

Nyitókép: Ian Langsdon/MTI/EPA

#Sport#lionel messi#paris saint-germain#igazolás#szaúd-arábia

Címlapról ajánljuk