Sport

„Tragikus” – Cser-Palkovics András fideszes polgármester keményen odapörkölt a kiesésre álló Mol Fehérvárnak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 8. 10:19

Székesfehérvár polgármestere szerint a város futballcsapatát 4-5 év alatt sikerült teljesen lezülleszteni. Szerinte ennek oka a „gazdátlanság, hozzá nem értés, valamint az elkötelezettség teljes hiánya”.

Tragikus. A mai meccset is látva állapítsuk meg, hogy minden idők valószínűleg legtöbb pénzéből, minden idők egyik leggyengébb csapata a mostani sajnos

– így kezdődik a Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere által írt komment a Mol Fehérvár FC vasárnap esti Facebook-posztja alatt. 

Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc focicsapata három fordulóval az NB I. vége előtt utolsó előtti, kieső helyen áll a tabellán, és a sóstói Mol Arénában egy 1:1-es döntetlenre volt csak képes a szintén kiesés ellen küzdő Mezőkövesd csapata ellen, írja a 444.

Tankönyvet lehet majd írni arról, hogyan lehet 4-5 év alatt, egy Chelsea ellen jól játszó csapatot a kiesés közvetlen széléig zülleszteni

– folytatta Cser-Palkovics, aki úgy látja, hogy a „gazdátlanság, hozzá nem értés, valamint az elkötelezettség teljes hiánya” miatt került a Mol Fehérvár FC a biztosnak látszó kiesés szélére.

Cser-Palkovics András polgármester büntetőt kommentelt a kiesésre álló Mol Fehérvár oldalán
A polgármester kommentje

A 444 cikke felidézi, hogy Cser-Palkovics András már egy márciusi facebookos posztban is üzent a csapat tulajdonosnak, Garancsi Istvánnak. A polgármester azt kérte Orbán Viktor barátjától, hogy cseréljen edzőt, beszélgessen el a játékosokkal és álljon szóba a szurkolókkal.

A 24.hu azt írja, hogy a Mezőkövesd elleni vasárnapi meccs meglehetősen botrányos körülmények között zajlott. A fehérvári szurkolók a második félidő közepétől elkezdték szidni a csapatukat, majd egy 90. percben kihagyott büntető és a játék lefújása után kórusban követelték, hogy a játékosok vegyék le mezüket. A Vidi-ultrák még a meccs elején két hatalmas molinót mutattak fel:

0 Ft = Kupagyőzelem

7 Mrd = Mélyrepülés! Megtisztulást!


Bartosz Grzelak, a Mol Fehérvár vezetőedzője a meccsen mutatott játékot értékelve egyebek mellett azt mondta, hogy

a hét folyamán, úgy érzem, jól dolgoznak a játékosok, a meccs első felében sem volt gond, de a kövesdi gólt nem reagáltuk le jól. 

Nyitókép: MOL Fehérvár FC / Facebook

#Sport#székesfehérvár#futball#nb i.#mol fehérvár#videoton#kiesés

Címlapról ajánljuk