Sport

Ismét bajnok a Ferencváros, 48 éve volt utoljára ilyen sorozat

rtl.hurtl.hu

2023. május 6. 6:57

Egymás után ötször sikerült megnyerni az NB I.-et.

A Ferencváros megnyerte sorozatban az ötödik, összességében pedig a 34. bajnoki címét, mivel legfőbb üldözője, a második Kecskemét 1-0-ra kikapott a bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A lila-fehérek ugyan még pontszámban utolérhetik az éllovas Ferencvárost, azonban megelőzni már semmiképpen sem tudják, mert a zöld-fehéreknek öttel több győzelmük van. Az FTC klubrekordot állított be sorozatban ötödik elsőségével, erre ugyanis korábban csak egyszer, még 1909 és 1913 között volt képes.

Legutóbb ez 48 évvel ezelőtt az Újpestnek jött össze.

A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov arról beszélt a klub honlapján, hogy a hétfői derbin aratott siker nagy lökést adhat a hátralévő meccsekre, szerinte az ott mutatott játékkal eredményesek lehetnek a Kisvárda ellen is. 

Korábban, az újpesti meccsen a hazaiak „Ti vagytok a Nerencváros” feliratú molinóval kedveskedtek ellenfelüknek a Megyeri úton, de azt is megüzenték nekik, hogy „a párttagkönyvetek a Holdról is látszik”. A két csapatot különböző szabálysértések miatt megbüntette az MLSZ.

Nyitókép: Illyés Tibor/MTI

#Sport#ferencváros#bajnokság#nb i.

Címlapról ajánljuk