Sport

„Takarodj lefelé, b...d meg!” – Dárdai Pál káromkodva küldte le a Hertha focistáját a pályáról, keményen visszaszóltak neki

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 24. 7:52

Botrányosan rosszul sikerült Dárdai visszatérése a Herthába, a berlini csapat 4-2-re kikapott hazai pályán a Werder Brementől. A másnapi edzésen a megmentőnek visszahívott magyar edző káromkodva küldte le a pályáról Ivan Sunjicot.

Rosszul sikerült Dárdai Pál visszatérése a Hertha BSC kispadjára: a kiesésre álló berlini csapat otthon 4-2-re kikapott a Werder Brementől szombaton, a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában. A vereségnek köszönhetően öt fordulóval a szezon vége előtt a Hertha továbbra is a bajnokság utolsó helyén táborozik.

Mint azt korábban az rtl.hu is megírta, Dárdai Pált azért hívták vissza korábbi csapatához, hogy próbálja meg benntartani a Herthát a Bundesligában. Német lapértesülés szerint a magyar edző az idény végéig hátralévő hat bajnokin, illetve az esetleges két osztályozón félmillió eurót (185 millió forint), ha pedig sikerül kivívni a bentmaradást, akár egymillió eurót (370 millió forint) is kereshet.

Dárdain elég nagy lehet a nyomás, talán ennek is köszönhető, hogy a szombati vesztes meccset követő vasárnapi edzésen szitkozódva küldte le a pályáról Ivan Sunjicot. 

Mit képzelsz magadról, takarodj lefelé, baszd meg! Viszlát, viszlát, viszlát! 

mondta láthatóan idegesen Dárdai a 26 éves játékosnak, aki a Bild szerint fegyelmezetlenül viselkedett.


Nem hagyta szó nélkül Dárdai viselkedését Dietmar Hamann, egykori német válogatott focista, aki szerint a magyar edzőnek meg kellett volna válogatni a szavait:

Joga van leküldeni, de válogassa meg a szavait. Ez az egész a tiszteletről szól. Nem beszélhetsz így a saját játékosoddal

– mondta a dpa-nak Hamann, aki szerint Dárdai bocsánatkéréssel tartozik a pályáról lezavart játékosnak és a többi játékosnak.

A Hertha jövő heti ellenfele a címvédő Bayern München lesz.

Nyitókép: MTI/AP/Pool/Martin Meissner

#Sport#dárdai pál#hertha bsc#bundesliga#káromkodás

Címlapról ajánljuk