Sport

Irgalmatlanul sok pénzt kereshet Dárdai Pál két hónap alatt, ha benntartja a Herthát a Bundesligában

rtl.hurtl.hu

2023. április 18. 16:39

Hat meccsért félmillió eurót kaphat a magyar edző, ha pedig nem esik ki a csapat, még többet.

Dárdai Pál a Herthánál az idény végéig hátralévő hat bajnokin, illetve az esetleges két osztályozón félmillió eurót (185 millió forint), ha pedig sikerül kivívni a bentmaradást, akár egymillió eurót (370 millió forint) is kereshet – írja a Bild. Mindezt durván 2 hónap munkáért kaphatja meg, mivel a Bundesliga utolsó fordulója május 27-én lesz, majd ezt követhetik az osztályozó meccsek.

A berlini klub hétfőn mutatta be a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, miután vasárnap szerződést bontott az addigi edzővel, Sandro Schwarz-cal.

A játékosként 286 bajnoki mérkőzéssel klubrekorder Dárdaira a Hertha megmentőjeként tekintenek a szurkolók. A felnőtt csapatot 2015 februárja és 2019 nyara, majd 2021 januárja és novembere között irányította, kétszer is megmentve a kieséstől.

A Hertha péntek este 5-2-es vereséget szenvedett az addig sereghajtó Schalke 04 vendégeként, így hat fordulóval a vége előtt az utolsó helyre csúszott vissza a Bundesligában. Dárdai első bajnokiján, szombaton a Werder Bremen elleni hazai összecsapáson irányítja a csapatot.

A 0,5-1 millió euró egyébként nem számít soknak, a Nemzeti Sport szerint Felix Magath tavaly kétmillió eurós bónuszban részesült az élvonalban maradás kivívásáért.

Nyitókép: Dárdai Pál, a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC újonnan kinevezett vezetőedzője. Fotó: MTI/AP/DPA/Andreas Gora.

#Sport#dárdai pál#hertha bsc#edző#fizetés#bundesliga

Címlapról ajánljuk