Sport

Hihetetlen, mennyi fekvőtámaszt nyomott le egy óra alatt egy ausztrál könyvelő

rtl.hurtl.hu

2023. április 15. 11:14

Megvan az új világrekord.

Egy ausztrál családapa felállította a fekvőtámaszozás új világrekordját, összesen 3206 szabályos fekvőt nyomott le egy óra alatt. Ez percenként átlagban 53 fekvőtámaszt jelent, vagyis majdnem minden másodpercre jutott egy – írja a CNN.

A 33 éves Lucas Helmke egy brisbane-i edzőteremben döntötte meg a világrekordot, amit eddig egy másik ausztrál férfi tartott. A könyvelőként dolgozó családapa azonban nem ülhet sokáig a babérjain, ha meg akarja őrizni a címet, ugyanis három éven belül ez már a negyedik világcsúcs volt fekvőtámaszozásban.

Helmke Guinness World Recordsnak azt nyilatkozta, hogy a rekorddal egyéves fiának szerette volna megmutatni, hogy semmi sem lehetetlen. Elmondta azt is, hogy két-három évébe telt, mire felkészült a bravúr végrehajtására.


A hitelesítéshez természetesen minden fekvőtámasznak hibátlannak kellett lennie, vagyis a férinak egyenesen kellett tartania a testét anélkül, hogy a térdét és derekát behajlította volna, leereszkedésekor pedig legalább 90 fokos szöget kellett zárnia a könyökének.

Ez nem is mindig sikerült, Helmke menet közben 34 szabálytalan fekvőtámaszt is nyomott, de még így is felülmúlta az eddigi 3182-es rekordot, amelyet Daniel Scali állított fel 2022 áprilisában.

Helmke egyébként nem most, hanem még tavaly novemberben érte el a rendkívüli eredményt,  Guinness World Records mostanra hagyta jóvá. Kérdés azonban, hogy az ausztrál családapa meddig maradhat a trónon, ugyanis márciusban a floridai média arról számolt be, hogy a 60 éves amerikai Rob Stirlingnek 3264 fekvőtámaszt sikerült lenyomnia – de ezt az állítást a Guiness egyelőre nem ismerte el.

Kép: Guinness World Records

 

 

#Sport#fekvőtámasz#rekord#ausztrália#guiness rekord

Címlapról ajánljuk