Sport

Ezért kellett Kokónak távoznia a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkári posztjától

rtl.hurtl.hu

2023. április 13. 8:10

„Budapesten születtem, és minden bizonnyal ott is fogok majd meghalni” – jelentette ki a most még Svájcban élő sportszakember.

Kovács Kokó István a Bestnek elárulta, miért kellett távoznia a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkári posztjától, írja a Blikk.

A lap emlékeztet rá: Kokó  2021. márciusában lett a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkára, ám valamivel több mint egy év után távoznia kellett a posztról.

Szép feladataim voltak, aztán kitört a háború, és hamar kiderült, másként látok dolgokat, mint azt a jelenlegi orosz elnök szerette volna

– árulta el Kovács, akit a felesége kért meg arra, hogy egy ideig maradjanak még Svájcban, ha már a kisfiuk ott kezdte el a tanulmányait.

„Most a feleségemnek megígértem, hogy maradunk, de ha letelik az egy év, megyünk haza. Nekem ugyanis Magyarországon van dolgom, lehet szeretni, nem szeretni az országban uralkodó közállapotokat, és lehet nagyon sajnálni, hogy nem úgy működnek a dolgok, ahogy működniük kellene, de nekem akkor sincs módom, lehetőségem máshol élni, mint ahol a gyökereim vannak” – tette hozzá Kokó.

Majd így folytatta:

Nekem sokat jelent átmenni az Árpád hídon, bárhogy is néz ma ki a Hős utca, a Zách utca, a Salgótarjáni út, szeretek arra járni. Én Budapesten születtem, és minden bizonnyal ott is fogok majd meghalni.

És, ha már Kokó a Hős utcát említette, lehet, hogy mire hazaér már egészen más állapotok uralkodnak ott. Egy nem nyilvános kormányhatározatból ugyanis kiderült: jönnek a kisajátítások, hogy a TEK-é lehessen a Hős utcai nyomortelep.

Nyitókép: RTL

#Sport#kovács kokó istván#kokó#ökölvívás

Címlapról ajánljuk