Sport

Öngyilkos lett Lendvai Miklós labdarúgó

rtl.hurtl.hu

2023. március 1. 8:59

Kollégái mentek ki az otthonához, és lakása egyik melléképületében találtak rá holtan.

„Valamikor éjjel dönthette el, hogy nincs tovább... Nem tudom megmondani, hogy miért. A munkatársaival is beszéltem, de ők sem vettek észre rajta semmi különöset, szokatlant. Minden áldott nap, ha ment dolgozni, erre jött, beugrott, és kérdezte, anya, főzünk egy kávét?” – erősítette meg a Sportal.hu-nak idősebb Lendvai Miklós, hogy fia öngyilkosságot követett el.

A lap szerint a futballtársadalom múlt hétfő óta egy emberként gyászolja a korábbi 23-szoros válogatott középpályást, a 47 évesen elhunyt Lendvai Miklóst. A korábban Franciaországban, Svájcban, Bel­gium­ban és Cipruson is légióskodó, a Ferencvárosnál is megfordult középpályás – aki párjával öt gyermeket nevelt – az elmúlt években eltávolodott a futballtól, abbahagyta az edzősködést, apósa építőipari vállalkozását vezette. Múlt hétfőn aztán munkatársai, szülei hiába várták, keresték. Kollégái mentek ki az otthonához, és lakása egyik melléképületében találtak rá holtan.


„Aznap a munkatársai hoztak nekünk bútorokat, lepakolták őket, mi pedig kérdeztük, hol van Miki. Azt mondták, nem tudják, nem vette föl a telefont, az autója pedig otthon van. Ezért elmentek a lakására, aztán kicsivel később a feleségemmel mi is, mert éreztem, mennünk kell, meg kell néznünk, mi van vele. Végül a kollégái találtak rá” – fogalmazott idősebb Lendvai Miklós.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a lelki elsősegély-szolgálat a nap 24 órájában elérhető, bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható telefonszámát: 116-123

Nyitókép: Balaicz Péter / Facebook

 

#Sport#Lendvai Miklós#öngyilkosság#futball

Címlapról ajánljuk