Sport

Holtan találták a romok alatt a török-szír földrengés után eltűnt focistát

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 18. 11:13

A török Hatayspor futballklubban játszó, 64-szeres válogatott Christian Atsu holttestét hazaszállítják Ghánába.

Megtalálták Christian Atsu ghánai válogatott futballista holttestét, írja a 24.hu. A sportoló eltűnéséről a február 16-án történt török-szír földrengések után adtak hírt a lapok. Egy ideig keringtek olyan hírek, hogy túlélte a természeti katasztrófát, de ezek később alaptalannak bizonyultak.

Christian Atsu 2021-ben még a Newcastle United játékosa volt, majd az antakyai Hatayspor Kulübü első osztályú török fociklubhoz igazolt. A török klub hivatalos Twitter-oldalán szombaton bejelentették, hogy a középpályás életét vesztette a földrengések során. A poszt szerint Atsu egy összeomló épület romjai alatt lelte halálát, holttestét hazaszállítják ghánai szülővárosába.

Soha nem felejtünk, Atsu. Csodás ember voltál, reméljük békét lelsz. Nem találunk szavakat szomorúságunk leírására. Nyugodj békében

– írta a Hatayspor.


Az antakyai focicsapat több épülete, így például a csapatszállás is összedőlt a 21. század ötödik leghalálosabb földrengésében, a klub játékosai és alkalmazottjai közül sokan a romok alatt rekedtek. Taner Savut sportigazgatót máig eltűntként tartják számon. A klub a földrengés miatt visszavonta indulását a török labdarúgó-bajnokság első osztályából.

Holtan találták a romok alatt a török-szír földrengés után eltűnt ghánai focistát
Atsu családtagjai és barátai is részt vettek a túlélők utáni kutatásban – Fotó: Suleyman Elcin/Anadolu Agency via Getty Images


Nyitókép: Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images

#Sport#futball#török-szír földrengés#meghalt#ghána#futballista#christian atsu

Címlapról ajánljuk