Sport

Orbán Viktor a vb-döntőről: Ennél tisztább keresztény történet aligha létezik

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 20. 6:25

Miután Németh Szilárd közölte, hogy „fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok”, és Boldog István arról beszélt, hogy „egy keresztény csapat legyőzött egy afrikait”, a kormányfő a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban folytatta a katari foci-vb értékelését.

Ritkán ad interjút magyar újságnak a magyar miniszterelnök, de most, a vasárnap Argentína győzelmével végetért katari focivébé apropóján megtette. A kormányfőt a Nemzeti Sport főszerkesztője csípte el még Dohában, ahol hosszan beszélgettek a sporteseményen történtekről, a magyar futballválogatott múltbéli és jelenlegi eredményeirő. Az egykori piarista diák rögtön az exkluzív interjú elején felkérte Orbán Viktort, hogy értékelje a döntőben látottakat.

A miniszterelnök, akinek ez volt sorban a focivébé, amin a helyszínen szurkolhatott, így fogalmazott:

A vita eldőlt, Lionel Messi a legnagyobb, méghozzá szó szerint a legkisebb fiúból lett a legnagyobb hős. Ahogyan írva van: a legkisebb lesz a legnagyobb. Az utolsókból lesznek az elsők. Ennél tisztább keresztény történet aligha létezik.

Orbán Viktor ezzel kicsit bővebben is kifejtette vasárnapi facebookos posztját, amiben azt írta, hogy „Meg van írva: a legkisebből lesz a legnagyobb. Viva Messi!”


A kereszténység emlegetését a katari focivébével kapcsolatban egyébként Németh Szilárd, a Fidesz csepeli parlamenti képviselője kezdte, aki Facebookon úgy foglalta össze az általa látottakat: „Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok.”


Erre rímelt Boldog István fideszes politikus posztja: „Egy keresztény csapat ma legyőzött egy afrikait és világbajnok lett! Isten segítette őket!”


Nyitókép: Orbán Viktor és Csányi Sándor a VIP-lelátón, a katari futball-vébé döntőjében – Fotó: Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images

#Sport#foci-vb#foci-vb 2022#orbán viktor#kereszténység

Címlapról ajánljuk