Sport

Elengedi a korcsolyaszövetség a Liu testvéreket, még fizetniük sem kell

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 20. 11:59

Lezártnak tekintik a jogviszonyt.

Pontot tett a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor kínába igazolásának ügyére. A szövetség elnökségének keddi közleménye szerint hozzájárulnak a két gyorskorcsolyázó országváltási kérelméhez, úgy, hogy a szövetség korábbi pénzbeli követelésének érvényesítésétől is eltekintenek.

A MOKSZ ezzel „a Liu testvérekkel fennálló jogviszonyát lezártnak tekinti”, fogalmaz a közlemény.

A MOKSZ sajnálattal veszi tudomásul a Liu fivérek országváltási szándékát és fájó szívvel búcsúzik, ugyanakkor köszönetet mond a közösen elért, felejthetetlen sikerekért Magyarország első téli olimpiai bajnokainak, akik kitörölhetetlenül beírták magukat hazánk sporttörténelmébe. További pályafutásukhoz sok sikert kíván Liu Shaoangnak és Liu Shaolin Sándornak.

– zárul a rövid közlemény.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang november elején jelentették be, hogy országot váltanak. A szövetség ezt tudomásul vette, de lapértesülések szerint 283 millió forint lelépési pénzt kértek a testvérpártól azon az alapon, hogy vissza kell fizetniük az elmúlt években a felkészülésük során rájuk fordított pénzt.

A friss közlemény szerint tehát a MOKSZ elnöksége végül úgy döntött, hogy elállnak ettől, annak ellenére, hogy Kósa Lajos, a MOKSZ fideszes elnöke korábban leszögezte, hogy a Liu testvéreknek velük szemben fennálló kötelezettséget rendezniük kell.

Nyitókép: A győztes magyar Liu Shaolin Sándor (b) és testvére, a második helyezett Liu Shaoang (j), a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 500 méteres számának döntője után a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 25-én – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

#Sport#liu shaolin sándor#liu shaoang#kína#gyorskorcsolya

Címlapról ajánljuk