Sport

Tízezrek nézték illegálisan a YouTube-on a katari vébét, kiderült, hogy csak FIFA 23 videókat láttak

rtl.hurtl.hu

2022. december 7. 15:05

Volt, akinek gyanús lett a vietnámi kommentátorral közvetített meccs.

Emberek tízezrei nézték azokat a kamu katari vébés streameket a YouTube-on, amelyek valójában a FIFA 23-as játékon lejátszott meccsek voltak, írja az as.com. Csak Franciaországban több mint 40 ezer embert vertek át a trükkel, a címadásnak és a csalóka időpontnak, amit szándékosan a meccsek idejére időzítettek.

Élő Németország–Japán a 2022 világbajnokság E csoport

– ilyen és ehhez hasonló címen futottak a kamu közvetítések, amelyek rendszerint vietnámi kommentárral futottak. Sokan azt hitték, hogy egy vietnámi élő adást néznek, de egy idő után sokaknak gyanús lett, hogy amit látnak, az nem a valóság. 

Amíg nem láttam a kommenteket a chatben és a játékosok arcát közelről, addig azt hittem, hogy ez tényleg egy közvetítés – írta az egyik néző, aki bevallotta, hogy ő bedőlt az átverésnek. A kamu közvetítéseket indító oldalak egyébként alkalmanként több száz dollárt tudnak keresni így a gyanútlan tömegeken, ezért az ilyen és ehhez hasonló próbálkozásokat érdemes jelenteni, mert a YouTube általában tiltja az így jövedelmet szerző, felhasználókat átverő csatornákat.

Ez a FIFA 23-as brazil meccs például két nap alatt már 182 ezer megtekintésnél jár:

Nyitókép: YouTube

#Sport#katar#vébé#illegális stream#fifa 23#Játék

Címlapról ajánljuk